UA-48570681-1

slechte omstandigheden

Soms lijkt alles tegen te zitten. Alle dingen die fout kunnen gaan, gaan dan ook echt fout. Je moet je best doen om positief te blijven en je hoofd boven water te houden. Om op zulke momenten ook nog aan goede voornemens of aan het veranderen van je leven te denken is bijna onmogelijk. En vaak is het inderdaad zo dat het makkelijker is te veranderen als je leven in rustig vaarwater zit en jij alle tijd hebt om aan nieuwe dingen te werken. Toch kan wat druk af en toe geen kwaad. Soms maken juist slechte omstandigheden het veranderen of het bereiken van doelen makkelijker. Daarvan zijn voorbeelden genoeg!

Laten staan voor het altaar

Neem bijvoorbeeld het verhaal van Katy Colins. Deze Britse jonge vrouw dacht het voor elkaar te hebben: een leuke baan, een leuk huis en een leuke vriend die haar net ten huwelijk had gevraagd. Helaas ging het toch opeens mis. Haar vriend kreeg koudwatervrees, cancelde het huwelijk en zette Katy aan de kant. Katy had niets zien aankomen en zakte weg in een diepe put. Ze wist niet meer wat ze moest doen en welke richting haar leven nu uit zou gaan. Gelukkig bleef ze niet lang bij de pakken neerzitten. In plaats daarvan besloot ze haar baan op te zeggen, haar huis te verkopen en op reis te gaan. Iets wat ze eigenlijk al jaren eens had willen doen, bleek nu opeens binnen handbereik.

Geen dromen, maar daden

Katy vertrok naar Azië en maakte geweldige dingen mee. Dingen die ze deelde op een blog dat ze bijhield. Daar bleef het niet bij. Haar blog bleek gelezen te worden door een uitgever, die haar naar aanleiding van haar schrijfsels een contract aanbood voor het schrijven van zes boeken. En laat boeken schrijven nou toevallig ook nog op haar bucket list te staan! Inmiddels woont Katy in Australië en is er zelfs een nieuwe liefde in haar leven. Een situatie die hopeloos leek is veranderd in een situatie vol nieuwe kansen en mogelijkheden!

Slechte omstandigheden creeren

Nu vraag je jezelf misschien af of jij ook eerst zo ongelukkig moet worden, voordat je aan de slag gaat met de doelen die je wilt behalen. Ik zou zeggen: nee, waarschijnlijk niet, maar ik denk dat iedereen zo af en toe wel een schop onder z’n kont kan gebruiken. In ons dagelijks leven zijn we zo druk met de dingen die we altijd moeten doen, dat we onszelf geen tijd gunnen om te kijken of het anders kan. Een vervelende gebeurtenis kan ervoor zorgen dat we eerder stilstaan bij ons leven en waar we mee bezig zijn. Ben je die slechte omstandigheden liever voor? Dat kan gelukkig ook: neem een vast moment van de week om jezelf de vraag te stellen of je tevreden bent met je leven. Of er doelen zijn die je snel wilt behalen. Of dat er goede voornemens zijn waar je aan wilt werken. Tien minuten nadenken kan al net dat duwtje in de rug betekenen waardoor jij aan de slag gaat!

Een paar kilo’s kwijt voor de zomer?

Heb jij de afgelopen tijd nagedacht en bedacht dat je met je goede voornemen om wat af te vallen nog weinig hebt gedaan? Begin daar dan nu mee! Lees deze handleiding en maak een vliegende start!

 Add Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *