UA-48570681-1

Heerlijk, dat warme zonnige weer! Zonnebaden is aan mij niet besteed, maar met een boek in de schaduw vind ik zalig. Een strakblauwe lucht en een graadje of 20. Ik ben snel tevreden;)

Dat ik niet de enige ben die blij word van dit weer valt vandaag ook te lezen op nu.nl. Van jongs af aan blijken we al te leren om leuke dingen aan mooi weer te koppelen. Want mooi weer betekent een ijsje, een dagje naar het strand, naar het buitenzwembad, een dagje vrij van school (tropenrooster). Er is dus een psychologische factor die een rol speelt.

Endorfine

Er is niet alleen een psychologische, maar ook ook nog een biologische factor. Door zonlicht maakt je lichaam vitamine D aan. Uiteindelijk resulteert dit in een toename van endorfine. Dit stofje in onze hersenen zorgt voor een gevoel van geluk. De laatste jaren wordt de zon steeds meer als een vijand gezien. Teveel zonlicht kan nu eenmaal heel vervelende gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan huidkanker. Het is dus ook goed om hier op te letten. Maar laten we de positieve kanten van de zon vooral niet vergeten!

Energie

Door het aanmaken van die endorfine voel je je vaak ook energieker. En laat dat nu eens heel handig zijn als je wilt werken aan goede voornemens! Maak gebruik van de voordelen van de zon en de zomer om nieuwe gewoontes aan te leren. Wil je bijvoorbeeld afvallen? Door de hitte heb je waarschijnlijk vanzelf al minder trek, dus kies je makkelijker voor een salade in plaats van een zware avondmaaltijd. Maak gebruik van de lange dagen (langer licht!) en ga ‘s avonds nog even een rondje hardlopen. Of wil je stoppen met roken? Bij extreme hitte rookt het vast wat minder lekker… En leid jezelf af door actief te blijven. Ga ‘s avonds naar buiten in plaats van voor de tv te gaan hangen.

Dromen

Eigenlijk maakt het niet uit wat je dromen zijn. Want wat die ook zijn, je zal er door het mooie weer in elk geval met een positieve instelling mee aan de slag kunnen gaan. Dus hup, kom uit die tuinstoel en ga aan de slag!

handtekening PetraAdd Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *